GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Op 1 januari 2014 veranderen in de wet twee zaken rond alcohol die voor ouders en jongeren belangrijk zijn. De leeftijd voor de verkoop van alcohol gaat naar 18 jaar. En jongeren tot 18 jaar zijn strafbaar als zij alcohol in hun bezit hebben.
Ouders die nu kinderen hebben van 15 - 17 jaar hebben begrijpelijkerwijs vragen, zoals: 'Mijn kind is 16, hoe kan ik nu nog zijn alcoholgebruik beïnvloeden, laat staan stopzetten?'
Het is ingewikkeld om iets terug te draaien wat eerst wel mocht. Geef aan dat u ‘met de kennis van nu’ achter de wet staat en liever niet wil dat uw kind drinkt. Omdat het ongezond is en er een nieuwe wet is.
Vertel uw kind dat hij het risico loopt op een boete van € 45,- als hij alcohol bezit in de openbare ruimte zoals op straat, in een park, op een evenement of in het café.
Stel duidelijke regels over hoeveel en hoe vaak uw kind drinkt, hoe laat hij thuis moet zijn en met welk vervoer, en verbind daar consequenties aan.
Ook al biedt uw kind weerstand, dit betekent niet dat hij de regels naast zich neerlegt. Pubers blijken het ook wel handig te vinden om zich te kunnen verschuilen achter ‘die strenge ouders’, ook al geven ze dat niet gauw toe.
Stimuleer andere vrijetijdsbesteding dan uitgaan, bijvoorbeeld karten, bowlen, sporten. Vrije tijd hoeft niet altijd samen te gaan met drank.Laat ook zelf zien dat je zonder alcohol een leuk sociaal leven kunt hebben.
Bespreek met ouders van vrienden van uw kind hun regels. Vaak zitten zij met zelfde vragen. Het voorkomt ook dat uw kind u overtuigt dat vrienden meer mogen dan hij.
Dit is een artikel in het kader van de gemeentelijke inzet om het alcoholgebruik van de jeugd te matigen, samen met gemeenten, politie, Halt, IrisZorg, Tactus, GGD Noord- en Oost-Gelderland en plaatselijke partners.