GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Zoekplaatje: veel informatie over het Feestgebouw in Aalten.
Op het zoekplaatje zien we het Feestgebouw in Aalten. Deze schitterende oude ansichtkaart uit het jaar 1912 leverde veel reacties op. Een stukje geschiedenis: in 1907 vonden de arbeidersbeweging onder andere vertegenwoordigd door de heer Joh. Obrink en dhr. G.J. Winkelhorst en de schuttersvereniging Eendracht Maakt Macht" elkaar in een groots en gedurfd plan tot oprichting van de "N.V. Feestgebouw". Nog in datzelfde jaar kwam het plan van de grond en Theodoor Driessen, medeoprichter, werd de eerste president. Het indrukwekkende grote gebouw, zeker in verhouding tot een kleine plaats als Aalten toen was, paste geheel in die tijd.
Het Feestgebouw heeft bijna zeventig jaar een goede plaats in ons dorp ingenomen. In het jaar 1977 viel het ten prooi aan de slopershamer. Op dezelfde plek werd hier later het Aktiviteitencentrum: 'De Pol' gebouwd en in de periode 1978/'79 in gebruik genomen. Een 90-jarige inwoner uit Aalten wist ons te vertellen dat in de jaren dertig van de vorige eeuw al films werden vertoond in het Feestgebouw. Dit was toen niet zonder gevaar. Het filmmateriaal bestond uit nitrocellulose, een zeer brandbaar materiaal. Bij de vertoning van films waren altijd een aantal brandweerlieden aanwezig in het Feestgebouw. De naam Feestgebouw zegt het al: 'feesten'. Er was veel vermaak o.a. concerten van Earth Wind and Fire, Herman Brood en His Wild Romance, Kayak en de popgroep Normaal heeft hier nog opgetreden. Roelie Wilms vertelt: "De Avondvierdaagse begon er met veel marsmuziek uit de luidsprekers. De kermis met het kleiduivenschieten. Ook herinner ik mij nog de ruimtevaarttentoonstelling in 1971 met een echte maansteen". Iemand anders herinnert zich de uitvoeringen van Gymnastiekvereniging Achilles en het wedstrijddansen van Dansstudio Vieberink: "dan gingen de lampen uit en een soort paarse TL's gingen aan, hierdoor kreeg je op je witte blouse zo'n mooie kleur".