GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Bredevoort - Op maandag 25 november was één van de agendapunten van de Commissie Cultureel Erfgoed het verzoek om de Koppelkerk in Bredevoort aan te wijzen tot gemeentelijk monument. De huidige eigenaar de heer Heijnen heeft dit verzoek hiertoe ingediend. De leden van de Commissie Cultureel Erfgoed konden zich hierin vinden. De Koppelkerk wordt al een tijdlang niet
meer gebruikt als kerk. Men zoekt nog naar een goede bestemming voor dit gebouw. De buitenkant wordt intact gelaten. Tijdens de vergadering werd opgemerkt dat de betonnen klokketoren uniek is voor Nederland. Deze vormt een markant onderdeel van deze kerk. Direct na de oorlog hebben acht gereformeerden uit Bredevoort het initiatief genomen om dit kerkgebouw te stichten.
Voordien was men aangewezen op Aalten. Met een beginkapitaal van 8000 gulden en een stuk grond, geschonken door de familie Heusinkveld, werd aanvankelijk gedacht aan de bouw van een houten kerk. Met veel geduld en moeite wist men toch een stenen gebouw te realiseren. De bouw van deze kerk ging in gedeelten. De vergaderruimten werden later bijgebouwd. De kerk moest het in het begin stellen zonder een klokketoren. Deze werd in 1956 bijgebouwd. Ook moest de kerk het liefst veertig jaar lang doen zonder klokgelui. Sinds mei 1988 beschikt de kerk aan de Koppelstraat over een klok. Deze werd in werking gesteld door de heer Te Bovelt, één van de oprichters van het kerkgebouw.