Kennismaken met het Kulturhus in Dinxperlo.

Video: Leo v/d Linde Auteur: Leo v/d Linde
Kennismaken met het Kulturhus in Dinxperlo.
Dinxperlo - Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november kon men kennismaken met het Kulturhus in aanbouw in Dinxperlo. Er werd een zogenaamd Kulturhus Weekend georganiseerd. Dit was bedoeld voor alle gebruikers van Dinxperlo en omstreken om kennis te maken met het nieuwe Kulturhus. Het Kulturhus Dinxperlo is bezig met de verbouwing naar de nieuwe situatie. De te slopen onderdelen zijn inmiddels verwijderd en men is al druk in de weer met de nieuwbouw. Op vrijdag 8 november begon het Kulturhus Dinxperlo Weekend met een voorstelling van KleinTheater; Hulphond van Sandifort en Vrijdag. Op zaterdagmiddag was er veel belangstelling voor de Presentatiedag van allerlei verenigingen. Dit alles vond plaats in de gebouwen aan de Terborgseweg 5 en de Maurits Prinsstraat 6.

Men kreeg een goed beeld van allerlei verenigingen in Dinxperlo en dat zijn er heel wat. Het Verenigingsleven in Dinxperlo staat goed op poten. Men kon kennismaken met de Biljartvereniging Ons Huis, Fanfare Prinses Beatrix, Amateur Geologie Dinxperlo, de Videoclub Dinxperlo, Kinderyoga, Estinea, Ballonnenfiguren, Mannenkoor Con Spirito, Figulus Welzijn, de Speelotheek, de Speelgoedbeurs, houtsnijwerk en houtbewerken en schminken. Ook de Progressieve Partij Aalten-Dinxperlo was aanwezig. Deze politieke partij is regelmatig gebruiker van Verenigingsgebouw 'Ons Huis'. De jeugd kon genieten van een levende poppenkastvoorstelling van Toneelvereniging Sios.

De ouderen vermaakten zich opperbest met Meer Bewegen Voor Ouderen. De verbouwing van het Kulturhus is al ver gevorderd. Men verwacht dat in het voorjaar van 2014 het eerste gedeelte van de verbouwing gereed is. Daarna volgt de tweede fase, hiervoor zoekt men nog financiële middelen. De verenigingen die gebruik maken van het Kulturhus zijn nu nog elders ondergebracht zoals in Het Blauwe Meer en in zaal Old Dutch. Ze zijn blij dat er eindelijk een Kulturhus gerealiseerd wordt. Het oude gebouw Ons Huis is bijna een eeuw oud en dringend aan renovatie toe.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free