Geef je schoen met Sinterklaas!

Foto's: PR Auteur: Karin Stronks
Geef je schoen met Sinterklaas!
AALTEN - De Stichting Vrienden van Moldava (Roemenië) houdt een ludieke actie op 5 en 6 december. Meer dan 1000 leerlingen van Schaersvoorde zullen dan hun goede (te kleine) schoenen deponeren in een gesponsorde container.  Ook schoenen, in goede staat,  van vaders, moeders of andere familieleden worden voor Modavië beschikbaar gesteld.

Scholieren van Schaersvoorde hebben gratis plastic zakken gekregen waar zij bruikbare schoenen in kunnen doen. Op de zak schrijven ze met een markeerstift de maat van de schoenen. Tijdens het mentoruur worden de schoenen verzameld. Op 5 en 6 december van 9.00 tot 13.00 uur staat de container op de parkeerplaats bij het Christelijk College Schaersvoorde, locatie Stationsplein, waar de leerlingen de schoenen naartoe brengen.

Deze actie is hard nodig volgens de Stichting Vrienden van Moldava. Veel kinderen hebben geen schoenen waardoor zij ’s winters niet naar school kunnen. De temperatuur kan in dat gebied in de winter dalen tot zo’n 25 graden onder nul. Ook volwassenen hebben vaak geen goed schoeisel. Daarom heeft de stichting de actie opgezet in samenwerking met Schaersvoorde.

 

Foto's

Roemenie schoenen actie.jpg
Roemenie schoenenactie.jpg
Roemenieschoenen actie.jpg
Roemenieschoenenactie.jpg
roemenieeschoenenactie.jpg

« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free