GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Het Team Marktbewerking van de Sociale Dienst Oost Achterhoek plaatst – nog steeds met veel succes – werkzoekenden met een bijstanduitkering bij werkgevers in de regio. Een deel van de werkgevers heeft voor nieuw (flexibel) personeel contacten met een vast uitzendbureau. De Sociale Dienst biedt de uitzendbureaus bepaalde voordelen om ook bij die werkgevers mensen met een bijstanduitkering te kunnen plaatsen.
SDOA wil de samenwerking met uitzendorganisaties uitbreiden om bijstandgerechtigden aan het werk te helpen. Uitzendbureaus beschikken over een groot netwerk van werkgevers. Werkgevers geven vaak aan dat zij altijd zaken doen met uitzendbureau ‘X’. Om bij deze werkgevers bijstandgerechtigden te kunnen plaatsen, is het betreffende uitzendbureau nodig. Uitzendbureaus kunnen momenteel putten uit een groot arsenaal aan werkzoekenden. Bemiddeling van klanten uit het bestand van SDOA zal aantrekkelijker gemaakt moeten worden. Inzet van de reguliere loonkostensubsidie is meestal niet mogelijk. Daaraan is namelijk de voorwaarde verbonden van een dienstverband van minimaal 6 maanden. Uitzendwerk is vaak korter van duur.
Het SDOA bestuur heeft daarom voor een nieuwe vorm van loonkostensubsidie gekozen: een vergoeding aan het uitzendbureau van € 1,- per gewerkt uur. Ook bij korter durende periodes van werken binnen een periode van maximaal een half jaar. De subsidie is van toepassing op elke bijstandgerechtigde die door SDOA wordt voorgedragen aan het uitzendbureau. De voorselectie van kandidaten vindt plaats door de jobhunters van het team Marktbewerking SDOA. Dat is een extra voordeel voor het uitzendbureau.
Ook een gewone werkgever heeft wel eens korter durend werk waarop een bijstandgerechtigde kan worden geplaatst. Als SDOA iemand voordraagt bij die werkgever kan subsidie in de nieuwe vorm worden aangeboden.