GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Passe-partout Openbaar Vervoer Museum en Stadsmuseum
ACHTERHOEK - Vanaf 1 juni 2013 kunnen bezoekers die het Stadsmuseum Doetinchem hebben bezocht voor € 1,00 naar het Openbaar Vervoer Museum en andersom. Bij aankoop van een entreebewijs voor het ene museum, kan een extra kaartje worden gekocht waarmee het collega- museum op dezelfde dag te bezoeken is.
Met jong en oud kan zo een complete dag in de musea van Doetinchem worden doorgebracht. Het kaartje is tot stand gekomen doordat de Doetinchemse musea graag meer willen samenwerken, iets wat tijdens de Gelderse Museumdag 2012 goed is bevallen.
Het Openbaar Vervoer Museum bezit een veelal antieke collectie modellen op het gebied van trein-, tram-, en busvervoer. Hiermee geeft zij een volledig beeld van de ontwikkelingen die het openbaar vervoer heeft doorgemaakt. Veel ruimte is gereserveerd voor het vervoer in Gelderland, waar de voormalige Gelderse Tramwegen (GTW) een bekend beeld was in stad en land. Door de jaren heen is een unieke collectie ontstaan van gebruiksvoorwerpen uit de Gelderse Stoomtramwegmaatschappij (GSM), Gelderse Tramwegen (GTW), en de busmaatschappijen GSM, GVM, Oostnet en Syntus.
Het Stadsmuseum laat de geschiedenis van Doetinchem zien en richt zich daarnaast op kunst uit de regio. Te zien zijn onder andere een schoolklasje uit 1920, schilderijen en prenten en archeologische vondsten.
Evenals het KinderStadsmuseum waar kinderen hun verzameling mogen tonen, een interactieve multitouchtafel en Sonic Chair. Indrukwekkend is de maquette van Doetinchem rond 1940, die het centrum van de stad laat zien voor de verwoestende bombardementen van maart 1945. Naast de vaste collectie zijn er het hele jaar door wisseltentoonstellingen.