Drie Dolle Duurzame Dagen

GroenLinks Winterswijk en B&W Energy hebben elkaar gevonden in het organiseren van drie dolle duurzame dagen op 23, 24 en 25 mei in Winterswijk. Het onlangs opgerichte GroenLinks Winterswijk zet zich in voor een groen en sociaal Winterswijk, waarbij de meeste energie besteed zal worden aan een duurzame en leefbare toekomst voor de regio. B&W Energy is het Duitse bedrijf voor zonne- en windenergie van de heren Busch en Wissink, dat sinds kort ook in Nederland actief is. Zo heeft het met een aantal collega-bedrijven een deal gesloten met Streekziekenhuis Koningin Beatrix en biedt het als Eco-Wenters allerlei duurzame oplossingen voor energiezuinig wonen aan de ziekenhuis-medewerkers.

Met tal van Winterswijkse bedrijven en met D66 hebben GroenLinks en B&W Energy een volledig programma in schouwburg De Storm opgezet. Op donderdag 23 mei ligt het accent op de zakelijke belangstellenden, al is iedereen van harte welkom. Er zijn workshops over energie van de zon, van de wind, met warmtepompen en uit zuiveringen en afval. Vele eco-bedrijven hebben een informatiestand en kunnen elkaar hier ontmoeten en stimuleren. Er is ecologisch verantwoorde catering en tussendoor muziek en ontspanning. Maar het debat over duurzaamheid zal de boventoon voeren.

Op vrijdag zijn er opnieuw workshop, waarbij iedereen welkom is. Ook middenstand, (semi-)overheden en scholieren kunnen hier met hun vragen, twijfels en ideeën terecht. Op zaterdag 25 mei wordt een hele markt met demonstraties, informatie en ontspanning in de notaristuin gehouden, zodat het winkelend publiek hier moeiteloos aan duurzame ideeën geholpen wordt.
We hebben met de huidige economische tegenwind het tij mee: iedereen begint te beseffen dat we ons leven anders moeten aanpakken. We kunnen niet zoveel meer verspillen; we leven niet om te consumeren; als we niet rigoureus op een duurzame samenleving koersen, ontnemen we onze kinderen alle kansen en wordt de Achterhoek één perspectiefloos bejaardentehuis. Op deze drie dolle duurzame dagen blijken er grote mogelijkheden te zijn, voor de economie, voor het milieu, voor een verantwoorde inrichting van onze toekomst.


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free