Ik wist het (94)

justitia

Met samengeknepen billen luisterde ik naar het NOS-Journaal. Meer kwaad dan verbaast hoorde ik de presentator zeggen dat het gerechtshof in Leeuwarden had bepaald dat de pedofielenvereniging Martijn mag blijven bestaan. De club werd eerder verboden door de rechtbank in Assen.

Kwader werd ik nog toen ik begreep dat het gerechtshof vond dat er wel sprake was van werkzaamheden die in strijd zijn met de openbare orde. Er dreigt echter geen maatschappelijke ontwrichting. Onze maatschappij zou weerbaar genoeg zijn. Het is altijd gevaarlijk kritiek te hebben op uitspraken van een gerechtshof, maar in dit geval vraag ik mij af of de rechters weten wat het begrip 'pedofilie' betekent.

Voor de zekerheid zal ik het nog eens zeggen: pedofilie is een ziekelijk, sexueel liefde gevoel voor kinderen. Is het niet schrijnend dat een vereniging die zegt op te komen voor personen die schuimbekkend langs schoolpleinen, kinderspeelplaatsen en kinderzwembaden wandelen recht heeft op een plaats in deze maatschappij. Rechters hebben toch ook kinderen, naar ik aanneem. Het hof heeft misschien gelijk waar het zegt dat de vereniging zelf geen kwaad doet. Dat de leden vooral bestaan uit mensen met een strafblad, oude kerels die niet met de vingers van een kind kunnen afblijven, is toch reden voldoende de ze club te verbieden.

Is de volgende stap van het gerechthof dat fascistische organisatie moeten worden toegestaan. Deze handelen ook in strijd met de openbare orde. Maar het is onvoorstelbaar dat er een dreiging uitgaat van maatschappelijke ontwrichting. Bovendien zijn we weerbaar genoeg.
Ik zeg nee tegen fascistische groeperingen, maar ook zeg ik nee tegen 'Martijn' en zijn vriendjes.

Het is nog niet compleet uitgesloten dat de club toch nog wordt verboden. Justitie bekijkt of er voldoende mogelijkheden zijn om cassatie aan te tekenen. Ook wordt achter de schermen hard gewerkt een initiatiefwet te maken op basis waarvan de club alsnog kan worden verboden.
Vooruitlopend op dit cassatie verzoek en de initiatiefwet pleit ik er voorlopig voor dat de alle leden van Martijn een gratis aanbod wordt gedaan: een enkelband en een verbod internet te gebruiken..

door: Johan Winkelhorst


« Terug naar het artikel
Advertenties
Advertenties
Delightnet Home Automation for free