GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
De gemeenten Aalten, Winterswijk en Oost Gelre en de samenwerkingsverbanden voor primair en voortgezet onderwijs in de Oost Achterhoek slaan de handen ineen. Om kinderen en jongeren (0-23 jaar) en gezinnen te helpen is met een gezamenlijk ondersteuningsteam in het leven geroepen dat begin april start met haar werkzaamheden. Het zal daarbij nauw samenwerken met de organisaties voor jeugdzorg die al actief zijn. Inde komende tijd verandert er veel in de jeugdzorg en het passend onderwijs. Dit maakt het nodig dat gemeenten daarop inspelen. Er is gekozen voor samenhangende aanpak van onderwijs en gemeenten van problemen thuis, op school en in het gezinnen een betere en effectievere samenwerking met de jeugdhulporganisaties blijft de zorg aan kinderen en hun gezinnen betaalbaar en behouden.
Het team zal bestaan uit hulpverleners van verschillende jeugdzorg organisaties. Deze organisaties begeleiden een gezin zoveel mogelijk zelf en coördineren de aanpak tussen school, gezin, vrije tijd en gemeenten en onderwijs. Als er specialistische ondersteuning nodig is haalt de hulpverlener deze zorg naar het gezin toe en zorgt voor een goede afstemming met de sociale omgeving. Het unieke van deze aanpak is dat onderwijs en de gemeenten en jeugdzorg organisaties hun expertise en hulp bundelen en samen verantwoordelijk zijn voor het kind en gezin. Het ondersteuningsteam werkt over de grenzen heen. Het team is ook belast met het experiment ‘Jeugdzorg dichtbij’. Hierin kunnen hulpverleners zonder tussenkomst van anderen noodzakelijke hulp van jeugdzorg inzetten. Tot op heden is dat de taak van Bureau Jeugdzorg. Dit experiment gaat in meerdere Achterhoekse gemeenten van start. Deze aanpak heeft tot doel om snel en effectief ondersteuning te geven aan kinderen, jeugdigen en hun gezin.