GROENLO- De Slag om Grolle beleefde vandaag alwwer zijn tweede dag. ook deze zaterdag hing in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de Zaterdag was de grote veldslag.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groenlo (vroeger Grol geheten) waarbij honderden acteurs de gebeurtenissen v...
DOETINCHEM - Wordt de Achterhoek de eerste plattelandsregio waar massaal duurzame deelvoertuigen gedeeld worden? Burgemeester Mark Boumans van Doetinchem en tevens voorzitter van 8RHK-ambassadeurs gaat de uitdaging aan met de inwoners.
Hij daagt iedere Achterhoeker uit mee te doen: honderd duurzame deelvoertuigen voor de Achterhoek. Volgens Boumans hebben veel inwoners behoefte aan vervoer. Dat kan zijn naar werk, het ziekenhuis of naar sportverenigingen.
'Wat is...
GROENLO- De Slag om Grolle is los gebarsten. Er hangt in Groenlo een fantatische historische sfeer. Het hoogtepunt van de eerste dag was de grote veldslag, die vrijdag middag voor het eerst plaats vond en dit weekend elke middag te zien en te beleven valt.
De Slag om Grolle is een terugkerende historische reconstructie waarbij het Beleg van Grol door Frederik Hendrik uit 1627 wordt nagespeeld. Het centrum van Groenlo is deze dagen autovrij.
De belegering vindt plaats in en rond Groe...
AALTEN - Rust en ruimte om te leven zoals jij dat wilt, met hulp van de samenleving én de gemeente als je dat nodig hebt. Zo zien deelnemers aan ‘U Spreekt’, het inwonerspanel van de gemeente Aalten, hun toekomstige gemeente het liefst. Het inwonerspanel telt ruim 1.300 panelleden. Ruim 80% daarvan vulde eind vorig jaar de vragen in over ‘hun’ gemeente in 2025 en verder. Het college van burgemeester en wethouders gebruikt de uitkomst om een toekomstvisie op te ste...
Op 23 maart 2012 is de nationale hoornwerkgroep opgericht in Aalten. De werkgroep gaat de hoorngeschiedenis van Aalten in ere herstellen. Aalten is de enige plaats in Nederland waar producten van buffelhoorn werden gemaakt, zoals pijpen, kammen, knopen en seinfluitjes. Die werkzaamheden leidden in korte tijd tot een bloeiende hoornindustrie met fabrieken als de knopenfabriek Dutch Button Works (DBW) in Bredevoort, de pijpenfabriek en de kammenfabriek in Aalten. Het Historisch Museum Aalten heeft dan ook in haar nieuwe beleidsplan 'Koers op Euregio 2012-2020' de hoornindustrie, naast de textielindustrie, als speerpunt benoemd.
De hoornwerkgroep heeft al allerlei plannen startklaar. Zo wil zij in ieder geval een hoornroute voor wandelaars en fietsers met verhalen realiseren in samenwerking met de VVV Aalten en Bredevoort.
Heeft u bijzondere verhalen of materiaal over de hoornindustrie of wilt u ook deel uit maken van deze werkgroep kunt u zich aanmelden bij Gerda Brethouwer via info@aaltensemusea.nl.
Leden zijn: (met de klok mee) Anke Peters (nazaat), Gerda Brethouwer (directeur Aaltense Musea), Willem Doodeheefver (historicus), Paulien Andriessen (nazaat en auteur over de hoornindustrie), Jan Taco te Gussinklo (nazaat DBW), Hans Peters (nazaat) en Frits Laarman (archeoloog), de laatste twee staan niet op de foto.